Hvordan lykkes med digitale seminarer

Hvordan lykkes med digitale seminarer - Hvordan lykkes med digitale seminarer

Digitale seminarer har blitt svært populære med den pågående globale pandemien, og vil nok fortsette å være en viktig måte å møtes på og å lære på i fremtiden. Derfor er det svært viktig å være klar over forutsetningene for å lykkes med et slikt digitalt seminar, og i denne artikkelen skal vi kort se på de aller mest grunnleggende faktorene.

Selv om digitale seminarer gjerne regnes for å være veldig bærekraftige, skal vi huske at de bruker en god del strøm. For å finne den beste strømavtalen som passer for deg eller din bedrift, kan du bruke Strøm365.no for å sammenligne ulike alterantiver som er tilgjengelige.

En god plattform for live – men også opptak

En god plattform for live men også opptak - Hvordan lykkes med digitale seminarer

Det er svært viktig å finne den rette digitale plattformen for et seminar. Noen eksempler på mulige løsninger er Zoom, Microsoft Teams, eller IBM Watson Media. Alle har sine fordeler og ulemper, så det er viktig å se på hvilke kriterier som er viktigst for deres seminar og basere løsningen på det. Noen plattformer kan for eksempel oversette til andre språk underveis, som er til stor hjelp under internasjonale konferanser. Tilpasninger til ulike tidssoner er også viktig hvis man skal holde en konferanse med bred internasjonal deltakelse.

Samtidig som plattformen må fungere godt live, er det også viktig at den gir gode forutsetninger for å gjøre opptak underveis. Svært mange seminardeltakere vil ha nytte av å kunne gå tilbake og se på de mest interessante og relevante delene av seminaret i ettertid. De kan også roe ned å få klarhet i ting som kanskje var litt uklart i farten.