IT, bærekraft og kryptovaluta

IT baerekraft og kryptovaluta - IT, bærekraft og kryptovaluta

Bitcoin og andre former for kryptovaluta har vært et av de viktigste utviklingstrekkene innenfor økonomi og finans de siste ti årene. Det er ingen tvil om at disse utfordrerne har satt press på den tradisjonelle måten å tenke om penger og valuta på, men er det virkelig slik at disse IT-baserte valutaene er fremtiden. Stemmer det at kryptovaluta er en trussel mot bærekraften i fremtiden samfunn?

Hva er kryptovaluta?

Hva er kryptovaluta  - IT, bærekraft og kryptovaluta

Noen har sikkert fått med seg at enkelte har tjent store penger på krypto, enten de har tidoblet investeringene sine eller mer. Ikke alle kan regne med slik uttelling, og man skal også huske at risikoen forbundet med slike investeringer er ganske høy. Likevel kan det være vel verdt å lære mer om slike investeringer. En god kanal for slik informasjon er 1bitcoin.nov, der du hele tiden får de siste oppdateringene.

Bitcoin er ved siden av å være en slags valuta også et betalingsnettverk. Den minste enheten i systemet kalles en bitcoin, som bare er en hundre-milliondel av en hel bitcoin. Det blir mer forståelig når vi tar i betraktning at en hel bitcoin i dag er verdt over 300 000 kroner, og noen hevder at den i fremtiden kan bli verdt flere millioner.

Krypto og bærekraft

Krypto og baerekraft - IT, bærekraft og kryptovaluta

Mange har sikkert fått med seg at utvinningen av kryptovaluta er energikrevende, og derfor har blitt beskyldt for å være lite bærekraftig. FN-eksperter uttaler imidlertid at det er god grunn til å se på krypto som viktige redskaper i kampen for bærekraft. Det er fordi bruken av denne typen valuta er svært pålitelig og gjennomsiktig. Blant annet har Verdens Matvareprogram brukt utbetalinger i krypto for å hindre at penger forsvinner på veien til dem som trenger det mest.