Category: Teknologi og bærekraft

Workshops om bærekraftig forretningsutvikling

Grensesnittet mellom teknologi og bærekraft er kanskje det mest spennende stedet å være innenfor nyutvikling og oppstartsbedrifter akkurat nå. Det handler om å utvikle morgendagens teknologi samtidig som man sikrer at vi og våre etterkommere vil ha en beboelig og gjenkjennelig klode også i fremtiden. Teknologi som kan gi et mer bærekraftig samfunn vil utvilsomt være viktig for både økonomi og økologi i tiårene som kommer, og muligheten for å kaste seg inn i det er her nå.

Hvordan komme i gang med bærekraftig forretningsutvikling

En av de aller beste måtene for din bedrift å komme i gang på dette feltet er å dra på en workshop. Da er det viktig å sende folk som både har en viss forståelse av teknologi og bærekraft, og samtidig har evnen til å formidle det de har lært på en slik workshop videre til resten av organisasjonen.

Siden en slik workshop tross alt tar opp en del tid og koster en del penger, vil vi anbefale en grundig gjennomgang i innholdet på forhånd. Før man drar, må man være sikker på at det som diskuteres har relevans for det nettopp din bedrift driver med eller kunne tenke seg å drive med. Det må være skjæringspunkter når det gjelder kompetanse, kapasitet og verdier som kan utnyttes for å skape gode synergieffekter.

Husk også at det er viktig å kartlegge hvem som skal holde workshopen. Det er viktig å lytte til eksperter, men helst skal det være eksperter som også forstår teknologien og hva bærekraft egentlig går ut på. Såkalte guruer innen innovasjon og ledelse kan ha mange fine måter å uttrykke seg på, men det er ikke sikkert at alt er like matnyttig. I verste fall ender de ansatte opp på en tynt kamuflert motivasjonskonferanse.…